Bike me home

Bringázás = szabadság + játék + friss levegő. Mintha újra gyerekek lennénk. Az Industrial Kid lámpái ezt a könnyed, vidám hangulatot viszik be a szobába, ha már a bringát kint kell hagyni. És még világítanak is.

 

Lámpát többnyire úgy vásárol az ember, hogy bemegy a lámpaboltba, rábök az egyikre, amelyik tetszik neki, és hazaviszi. Ezzel szemben egy Industrial Kid lámpa kiválasztása maga az alkotófolyamat, a játék. Azt persze senkitől sem várják el, hogy össze is szerelje a lámpáját, viszont mindenki megtervezheti a saját színösszeállítását, ami passzol a lakásához, a stílusához, vagy egyszerűen csak a kedvence. A vásárlók szabadon játszhatnak az alkatrészek színeivel, így minden egyes lámpa a tulajdonosa egyéniségét tükrözi.

 

Az Industrial Kid lámpái kerékpáralkatrészekből állnak, a tulajdonos a markolat, fékkar, kormánynyak és bowden-ház színét állíthatja össze magának tíz különböző árnyalatból. Lehet mentafagyi, eperturmix, vagy csokis fánk hangulatú is. Ha jól sikerült a választás (és miért ne sikerülne?), a végeredmény éppen passzolni fog a lakásba. Exra-bónusz játékosság: az energiatakarékos LED fényforrás a fékkar meghúzásával kapcsolható be és ki.

 

„Rövid távú célunk, hogy létrehozzuk a különböző stílusú (országúti, vintage, stb.) bringalámpák nagy választékát. A tervezőoldal fejlesztésével mindenki megtervezheti online a saját stílusához illő lámpát a kedvenc színösszeállításában. A hosszú távú célunk pedig a termékskála bővítése, fali és mennyezeti világítást is tervezünk. Ha a design-koncepciónk találkozik megrendelőink alkotás iránti vágyával, sikerül valami egészen újat létrehozni, és közben mindannyian jól szórakozunk. Ez a mi termékfejlesztési stratégiánk.” (Belső Péter, tervező)

 

A kerékpáros asztali lámpa prototípusát Péter 2013-ban tervezte iskolakezdő kislányának, aki – egészen addig – nem nagyon szeretett az íróasztalnál ülni. Az első megrendelések később a baráti körből érkeztek, az ő kívánságukra kezdett különböző színű modelleket készíteni. Az Industrial Kid-et 2015-ben két üzlettárssal alapította, azzal a céllal, hogy továbbfejlesszék az eredeti ötletet és nemzetközi piacon értékesítsék a terméket.

 

Az Industrial Kid február 22-én indít közösségi finanszírozás kampányt az Indiegogo oldalon és tart hivatalos sajtóeseményt és támogatói rendezvényt a Design Terminálban.

2016. Február 22.
Design Terminál | Záboji B. Péter konferenciaterem 1051 Budapest, Erzsébet tér 11.
add to google calendar add to outlook / ical