BETON kurzus és workshop 2016

Az S'39 Hibrid Design Manufaktúra által a Visegrádi Alap támogatásával szervezett 2016-os BETON kurzus és workshop elérkezett idei nyilvános előadás-sorozatához. Az előadások a beton felhasználásának tágabb értelmezhetőségét, a köztéri beavatkozásokhoz szorosan kapcsolódó public art témakörét, a beton és a képzőművészet kapcsolatát, valamint a termékfejlesztés és brandépítés lehetőségeit járják körül.

 

Az idén 6. alkalommal megvalósuló BETON kurzus és workshop csapata sok szeretettel vár minden érdeklődőt!

 

Az előadók:

  • Igor Kovačević (video-előadása a kurzus számára)
  • Tomáš Džadoň (video-előadása a kurzus számára)
  • Branczik Márta - Boldog Anita (ab Concrete Design)

 

A BETON-ról röviden:

 

A BETON egy kortárs képzőművészeti és betonbarkács kurzus és workshop tervező és művész hallgatók részére, amely az S'39 Hibrid Design Manufaktúra kezdeményezésében és vezetésével valósul meg minden tavaszi félévben.

 

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építészmérnök és gépészmérnök hallgatói, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező és bútortervező hallgatói adják a kurzus résztvevőinek magját, de bekapcsolódnak a munkába a PTE, az MKE, a BKF és a NYME-AMI hallgatói is.

A fiatalok munkái kisléptékű beavatkozásokkal új értelmezési és mentális csomópontokat hoznak létre, és a májusra megszülető köztéri beavatkozáson keresztül felhívják a figyelmet a város köztereinek részleteire, a civil társadalom különböző problémáira.

 

A workshopra jelentkezőknek lehetőségük van kísérleti plasztikus elemek öntésére. Az anyag közvetlen megismerésében lelkes szakemberek, tervezők segítenek a tudásmegosztás jegyében. A diákok egy több hónapos intenzív gyakorlati és tervezési időszak alatt készülnek fel a zsalukészítésre és betonöntésre.

A nyilvános foglalkozáson a betonöntés kisléptékű, egyedi lehetőségeit vizsgáljuk. A cél az öntés maga, a közös betonozás élményének megtapasztalása, a beton meghökkentő és váratlan felhasználási lehetőségeinek megismerése, a kísérletezésből adódó előre nem számítható eredmények örömének megszerzése.

 

www.betonworkshop.hu

2016. Április 23.
Design Terminál I Záboji B. Péter terem 1052 Budapest, Erzsébet tér 11.
add to google calendar add to outlook / ical