Rendezvények

2016. Október 21.
The Hub

ÖTLET BUDAPESTÉRT, VÁLLALKOZÁS A SIKERÉRT!

Érdekel a budapesti olimpiai pályázat? Van egy jó ötleted? Éppen egy csapatot keresel ahhoz, hogy megvalósítsd? Ha igen, gyere és gondolkozzunk közösen! 

 

Szeretettel meghívunk a Design Terminál szakmai támogatásával megvalósuló Budapest 2024 digitális ötletpályázatot bemutató eseményre és beszélgetésre!

 

2016. október 21. péntek 15.30 | The Hub (1061 Budapest, Paulay Ede u. 65.)

 

Program:

 <...

Regisztráció
2016. Április 23.
Design Terminál I Záboji B. Péter terem

BETON kurzus és workshop 2016

Az S'39 Hibrid Design Manufaktúra által a Visegrádi Alap támogatásával szervezett 2016-os BETON kurzus és workshop elérkezett idei nyilvános előadás-sorozatához. Az előadások a beton felhasználásának tágabb értelmezhetőségét, a köztéri beavatkozásokhoz szorosan kapcsolódó public art témakörét, a beton és a képzőművészet kapcsolatát, valamint a termékfejlesztés és brandépítés lehetőségeit járják körül.

 

Az idén 6. alkalommal megvalósuló BETON kurzus és ...

2016. Április 13.
Design Terminál | Záboji B. Péter terem

DOKTORI AGORA

A MOME Doktori Iskola második alkalommal rendezi meg nyilvános műhely-rendezvényét, a Doktori Agorát, melynek keretében az egyetem közössége és a külsős érdeklődők (doktori tanulmányokon gondolkodók, design- és művészetteoretikusok, vállalkozók, a civil szféra képviselői) megismerkedhetnek az iskolában folyó kutatások egy-egy tematikusan válogatott szeletével. 

Ezúttal két markánsan eltérő kutatási irány – az utópisztikus és a pragmatista alkotói szándékok -...

Regisztráció
2016. Április 01.
Design Terminál | Záboji B. Péter terem

Backstage | Klipek, stúdiók, DJ-k

A részvétel ingyenes, a regisztrációkat a level@csehtamasprogram.hu-n várjuk.

Részletes program:

 

 • 9.30-11.00 A látható zene

Előadók: Vermes Orsolya mentor (szervező, Magyar Klipszemle),miki357.com (kliprendező), Csornay Péter (producer, Umbrella Budapest-New York)

 

 • 11.30- 13.00 Stúdióba vonulunk. De melyikbe, és mitől fog ÚGY szólni?
2016. Március 23.
Design Terminál | Záboji B. Péter terem

Puli meetup – One Earth Message

Jelenleg az emberiség öt űrszondája van úton a csillagközi tér felé. Négyükön ott van egy-egy bemutatkozó üzenet, egy "kozmikus névjegy" bolygónkról. A Pioneer 10 és 11 fedélzetén a Pioneer-táblát találhatják meg utódaink vagy más életformák, míg a Voyager 1 és 2 a híres Voyager Aranylemezt viszi magával.

Csak a New Horizons, amely tavaly száguldott el a Plúto mellett, és küldött haza fantasztikus képeket és információkat, "felejtett el" magával vinni névjeg...

Regisztráció
2016. Március 23.
Design Terminál | Záboji B. Péter terem

MOME ABSTRACT NATURE

Szeretettel várunk a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fine dininghoz kapcsolódó projektjének bemutatójára! A MOME Tárgyalkotó Tanszék hallgatói természeti jelenségek által inspirált tálalóeszközöket hoztak létre vezető magyar séfekkel együttműködve.

 

A különleges installációk a séfek étel kreációival nyerik el végleges formájukat a bemutató során Papp Viktorina sound designer élő hanginstallációjával kísérve.

A program résztvevőivel a sajtótájékoztat...

2016. Március 04.
Design Terminál | Záboji B. Péter konferenciaterem

BACKSTAGE | Kiadók, szponzorációk és stylist kérdések

A Cseh Tamás Program Backstage workshopja újra jelentkezik! 

 

9.30-11.00 | Zenekar kiadót keres- kiadó zenekart keres. 
Mit csinál egy jó kiadó? Hogyan találhat egymásra kiadó és előadó? Nagy kiadót vagy kis kiadót válassz? Előadók: Csontos Noémi Virág (marketing igazgató, Magneoton) és Peremenczky Krisztina (ügyvezető igazgató, Universal)

11.30-13.00 |Szponzoráció, támogatás, merchandise.

2016. Március 03.
Design Terminál

Not Knowing Lab Workshop

Hallottál már a ’Not Knowing’-ról?

 

A ’Not Knowing’ nyerte el 2015-ben az Év Legjobb Menedzsment Könyvének járó díjat Nagy-Britanniában. Társszerzője, Steven D’Souza március 3-án Budapestre érkezik, hogy a Not Knowing Lab Workshop keretében adja át a résztvevőknek azt az új látásmódot, amely segít az üzleti szféra szereplőinek, hogy könnyebben megbirkózzanak a jelenlegi - folyton változó, bizonytalan, ugyanakkor rendkí...

Regisztráció
2016. Március 02.
Design Terminál | Záboji B. Péter terem

Keresőoptimalizásás a gyakorlatban: esettanulmány (The Pitch)

A 90 perces előadás a The Pitch Online Marketing Blog (http://thepitch.hu) újramárkázását és tartalomstratégiáját mutatja be gyakorlati példákon keresztül. A cég olyan ügyfelekkel dolgozott már együtt mint a Telekom, E.ON, Tresorit, Kürt Akadémia, Webicina, Superpowered és egy New York Times Best Selling író. 

Az előadás témái:

 • hogyan építették fel az oldalt (UX, design)? 
 • hogyan készítenek jól SE...

  Regisztráció
2016. Február 29.
Design Terminál | Záboji B. Péter terem

A brüsszeli innovációs pályázatokra beadott üzleti ötletek tipikus hibái

Független innovációs szakértőként Kárpáti Tímea, az Európai Bizottságnál dolgozik közvetlenül Brüsszelhez tartozóan. Napi munkája során gyakran találkozik nem-megalapozott üzleti ötletekkel, illetve azok támogatására vonatkozó pályázatokkal. Jelen előadás célja, hogy sikeresebbek legyenek a közvetlenül Brüsszelbe beadandó pályázatok. 

 

Előadó: Kárpáti Tímea

 

A rendezvény a Design Terminál támogatásával jön létre. 

 

...

2016. Február 25.
Design Terminál | Záboji B. Péter konferenciaterem

CITY OF DESIGN | város & innováció

Az UNESCO döntése alapján Közép-Európából elsőként Budapest kapta meg a „Design Városa” címet. Olyan városok mellett, mint Melbourne, Shanghai, Berlin, a magyar főváros is bekerült a Kreatív Városok Hálózatába (Creative Cities Network), mely azokat a városokat gyűjti, amelyek a kreativitásukkal, kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. A Design Terminál a Liget Budapest Projekttel együttműködve ennek apropóján 2016. januártól rendszeres szakmai beszélget...

2016. Február 22.
Design Terminál | Záboji B. Péter konferenciaterem

Bike me home

Bringázás = szabadság + játék + friss levegő. Mintha újra gyerekek lennénk. Az Industrial Kid lámpái ezt a könnyed, vidám hangulatot viszik be a szobába, ha már a bringát kint kell hagyni. És még világítanak is.

 

Lámpát többnyire úgy vásárol az ember, hogy bemegy a lámpaboltba, rábök az egyikre, amelyik tetszik neki, és hazaviszi. Ezzel szemben egy Industrial Kid lámpa kiválasztása maga az alkotófolyamat, a játék. Azt persze senkitől sem várják el, hog...

2016. Február 17.
Design Terminál | Záboji B. Péter terem

Puli meetup – Sugárzások, energiák

Naprendszerünk központi csillaga nem csak éltető fénnyel árasztja el a Földet, hanem pusztító sugárzásokkal is. A Földön ezek jó részétől védve vagyunk, de a Holdon más a helyzet.  A világűr rideg környezetében a Nap által adott energia nélkülözhetetlen, de sugárzásai, éppúgy, mint a kozmikus sugárzás, veszélyesek is robotjainkra és az űrhajósokra.

 

A februári meetup témái:

 • a Nap és földi hatásai
 • a sugárzási környezet a Hol...

  Regisztráció
2016. Február 04.
Design Terminál | Záboji B. Péter terem

Citylab | városi laboratóriumok

A Design Terminál 2016 januárjától városfejlesztés területén is megindította mentorprogramját. A CityLab esték célja egy-egy intelligens városfejlesztéssel kapcsolatos téma körüljárása. A februári esemény témája a városi laboratóriumok (urban living lab). Egyre több városban jönnek létre élő laboratóriumok, azaz olyan fejlesztési programok, amelyekben önkormányzatok, cégek, oktatási intézmények, civil szervezetek és helyi közösségek együttműködve fejlesztenek és tesztelnek...

Regisztráció
2016. Január 28.
Design Terminál | Záboji B. Péter terem

City of Design | Város & Márka

Az UNESCO döntése alapján Közép-Európából elsőként a magyar főváros kapta meg a „Design Városa” címet. Olyan városok mellett, mint Melbourne, Shanghai, Berlin, a magyar főváros is bekerült a Kreatív Városok Hálózatába (Creative Cities Network), mely azokat a városokat gyűjti, amelyek a kreativitásukkal, kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak.

 

A Design Terminál a Liget Budapest Projekttel együttműködve enne...

Regisztráció
2016. Január 22.
Design Terminál | Záboji B. Péter terem

MI a Te sztorid? #2

Mit csinál egy szövegíró?

Hogy telnek egy cukrász mindennapjai?

Az informatikusok tényleg mind jól keresnek?

 

Sokszor fordultak meg ilyen és ezekhez hasonló kérdések a mi fejünkben is, amikor megpróbáltuk kitalálni a választ a “Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre. A Mi a Te sztorid programsorozatot éppen azért hoztuk létre, hogy egy kötetlen, nyílt beszélgetés keretében közösen találjuk me...

2016. Január 18.
Design Terminál, Záboji B. Péter terem

Puli meetup – A Puli és a többiek

Évadnyitó meetup-unkon finisbe forduló holdversenyünkről és versenytársainkról lesz szó.

 

 • Mik azok az "Ösztönző díjak" (Incentive Prizes)?
 • Mi a célja és milyen fejlődés elindításában játszik fontos szerepet a Google Lunar XPRIZE?
 • A tizenhatok - a még versenyben lévő GLXP csapatokról

 

A szokott helyen találkozunk január 18-án 18:30-kor, a Design Terminál konferenciatermében!

...

Regisztráció
2016. Január 16-22.
Design Terminál Pavilon

NeighbourART kettő

A NeighbourART egy hetente jelentkező művészeti blog, amely 2013. augusztus 23-án jött létre. Az oldal egyik legfontosabb célja, hogy a vendégül látott tehetségeket összefogja, hogy egyfajta közösséget hozzanak létre, ahol értékes eszmecserék, akár társulások jöhessenek létre. A blog alapítója rendszeresen szervez közös kiállítással egybekötött nagy, személyes találkozókat. Korábban a Brody Studios, idén a Design Terminál adott helyet a tárlatnak, ahol többek közöt...

2015. December 03.
Terminál Étterem

Jótékonysági Design Aukció

DECEMBER 03. 19.00 | JÓTÉKONYSÁGI DESIGN AUKCIÓ
A legtehetségesebb magyar formatervezők egyedi tárgyaira és különleges szolgáltatásokra licitálhatnak. Az aukció bevételével az Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos ünnepi összefogását és adománygyűjtését támogatjuk!

Helyszín: Terminál étterem (1051 Budapest Erzsébet tér 11.)


Az esemény fővédnöke:

Dr. Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási ifjúságpolitika...

2015. December 03-23.
Design Terminál | Pavilon és Konferenciaterem

Ajándék Terminál Karácsonyi Design Vásár

A Design Terminál idén december 3. és 23. között szervezi meg az egyedi magyar design tárgyak karácsonyi vásárát, az Ajándék Terminált! Az érdeklődők magyar tervezők munkáit tekinthetik és vásárolhatják meg. A folyamatos akciók mellett számos program várja a szakma képviselőit, a design iránt érdeklődőket és mindazokat, akik igényes és különleges tárgyakkal kívánják megajándékozni szeretteiket.


HELYSZÍNEK ÉS NYITVA TARTÁS
Design Te...

2015. November 25.
Corvinus Egyetem, Aula

Get in the Ring! – A világ egyik legnépszerűbb startup versenye Magyarországon

Az Enterprise Hungary elhozza Magyarországra a startup-ok „olimpiáját”, a Get in the Ring-et, ahol a legjobbak küzdenek meg egymással a nemzetközi befektetőkért.

 

A versenyben egy bokszmérkőzéshez hasonlóan két startup csapat egy-egy képviselője száll ringbe, ahol öt menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő ötletük vagy vállalkozásuk nyújtja a jobb befektetési lehetőséget.

 

A Get in the Ring-et 2009-es indulása óta má...

Regisztráció
2015. November 23.
Design Terminál

INTERCOLOR – SZÍNTŐL A KERESKEDELEMIG

A Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület, továbbá Bajczár Éva iparművész, az Intercolor Színbizottság magyarországi képviselője a magyar design- és divatipar meghatározó kormányzati intézményeivel - Design Terminállal és a Magyar Formatervezési Tanáccsal - együttműködve az INTERCOLOR Nemzetközi Színbizottság ülésének alkalmából, INTERCOLOR – SZÍNTŐL A KERESKEDELEMIG elnevezéssel, 2015. november 23-án, a Design Terminalban INTERCOLOR Nemzetközi Konferenciát és Szakmai Találkozó...

2015. November 18.
Design Terminál Záboji B. Péter terem

Puli meetup – A Marson innen és túl

Évadzáró meetup-unk témájaként egy kicsit távolabb utazunk a Holdnál, hogy egy kötetlen beszélgetés keretében megtárgyaljunk mindent, amit a Marsiról tudni érdemes.

 

Mennyire maradt hű Ridley Scott a könyvhöz? 

Milyen tényezők befolyásolták Andy Weir történetének alakulását?

Megvalósítható az elképzelés?

 

A meetup-ig érdemes megismerkedni a sztorival, hiszen a Ti gondolaitokra is kíváncsiak vagyunk. ;)

Regisztráció
2015. November 16.
Design Terminál Záboji B. Péter terem

Liska-est

A Liska Tibor Szakkollégium a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon önállóan működő hallgatói szervezet, melynek célja, hogy tagjai számára az egyetemi tanulmányokat kiegészítő, magas színvonalú előadások, kurzusok és műhelyek keretein belül lehetőséget nyújtson a fejlődésre.

 

A Szakkollégium immáron ötödik alkalommal rendezi meg a Liska-estet, melyen köszönetet mondanak azoknak az előadóiknak és partnereiknek, akik munkájukkal az elmúlt tanévben...