Önkéntesség

Karitatív szerepvállalás

A Design Terminál felelősségének tekinti, hogy költségvetési intézményként példát mutasson tevékenysége karitatív vonatkozásának és munkavállalói önkéntes aktivitásának területén. A Design Terminál és a Magyar Ökumenikus Segély­szervezet (MÖS) 2013-ban megkötött stratégiai partnerségére alapozva, minden arra alkalmas kezdeményezésébe a Segélyszervezet által javasolt módon és tematika mentén, szervesen integráljuk a társadalmi szolidaritás ügyét.

Jótékonysági Design Aukció

A Design Terminál karácsonyi rendezvénysorozatának, az Ajándék Terminálnak kiemelt eseménye minden évben a Jótékonysági Design Aukció, ahol 2014-ben már közel 70 tervező ajánlott fel egyedi designtárgyat árverésre. A befolyt összeggel a szervező Design Terminál és a tervezők minden évben az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatják.

Central European Fashion Days

A Design Terminál a Central European Fashion Days teljes jegybevételével 2015-ben már harmadik alkalommal az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti. A bevételt 2014-es évben a MÖS hátrányos helyzetű családok munkaerőpiaci reintegrációját segítő programjára fordította.

Adományfa

A Hello Wood csapata a Design Terminállal és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva 2014 adventjén különleges karácsonyfát épített a budapesti Erzsébet téren. A kizárólag tűzifából készült installáció alapanyaga, a összesen 150 mázsát kitevő tűzifa az ünnepek után rászoruló családokhoz került.

Adventi adománygyűjtés

Az Ökumenikus Segélyszervezet minden évben megrendezi országos adventi pénzadománygyűjtését, melyen a Design Terminál munkatársai már harmadik éve vállalnak önkéntes munkát egy teljes napon át az Adományponton.

Adok-Kapok Napok

Az Ökumenikus Segélyszervezet szakmai közreműködésével a biatorbágyi Premier Outlet Center 2015-ben harmadik alkalommal szervezte meg nagyszabású ruhagyűjtő akcióját, az Adok-Kapok Napokat. Idén a Design Terminál saját szervezésű ruhagyűjtésével csatlakozott a programhoz.