Roma hallgatóknak indít gyakornoki programot a Design Terminál

Roma hallgatóknak indít gyakornoki programot 
a Design Terminál 


 

A Design Terminál és a Jezsuita Roma Szakkollégium közös gyakornoki programot indít tehetséges roma fiatalok számára.
 
Stratégiai együttműködést írt alá Antal István, a Jezsuita Roma Szakkollégium (JRSZ) rektora és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója 2015. augusztus 11-én. Az együttműködés célja, hogy a felsőoktatásban tanuló roma hallgatók megismerkedjenek a digitális gazdaság, a tervező szakmák és az urbanisztika szakterületeivel, az ezeken a területeken működő sikeres vállalkozásokkal, valamint az ágazatok által kínált életpályákkal. 
 
"Hiszünk benne, hogy a magas hozzáadott értéket előállító ágazatokban, így a kreatíviparban is ott a helyük a tehetséges roma fiataloknak."– mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója.
 
„A Jezsuita Roma Szakkollégium hallgatói már bizonyították, hogy a legtehetségesebbek közé tartoznak. Az együttműködés lehetőséget nyújt számukra, hogy tapasztalatot szerezzenek és a megszerzett tudásukkal a versenyszférában is sikereket érjenek el.” – emelte ki Antal István a JRSZ rektora.      
 
A Design Terminál a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős ügynökség. Célja hogy a digitális gazdaság, a formatervezés és a várostervezés ágazataiban tevékenykedő, magas hozzáadott értéket előállító hazai vállalkozások sikerrel érjék el a globális piacot.
 
A JRSZ a budapesti felsőoktatásban tanuló roma hallgatókat fogja össze és támogatja a tehetséges diákok kibontakozását, valamint a társadalmi hátrányokkal küzdők esélyeinek kiegyenlítését.
 


Sajtókapcsolat: sajto@designterminal.hu


Sajtóközlemény letöltése