Már tech cégeket is mentorál a Design Terminál

Egyedülálló nemzetközi mentorhálózat segíti azokat a magyar startup vállalkozásokat, akik jelentkeznek a Design Terminál megújult mentorprogramjára. A cél, új magyar sikertörténetek születése.

 

Bővíti mentorprogramját a Design Terminál. Az eddig csak designcégek számára nyitott programra mostantól technológiával és városfejlesztéssel foglalkozó csapatok is jelentkezhetnek – felismerve, hogy napjainkban e területek együttműködéséből születnek a legsikeresebb termékek.

 

A megújult program nemzetközi összevetésben is különlegesnek számít, amiben a designcégek és a technológiai vállalkozások egymástól is tanulnak. A program másik erősségét a nemzetközi mentorhálózat jelenti. Százötven elismert mentor kapcsolódik be a vállalkozások fejlesztésébe a Szilícium-völgytől Berlinen át Budapestig.

 

A program célja a leginnovatívabb magyar vállalkozások nemzetközi piacra lépésének elősegítése, új magyar sikertörténetek születése. A hathónapos program során az üzleti modell, a szervezetfejlesztés, a jogi háttér és a marketing területén lépnek előre a cégek, és felkészülnek első befektetőjük fogadására. A Design Terminál – a Magyar Nemzeti Kereskedőház partnerségével – minden mentorált vállalkozását eljuttatja legalább egy jelentős nemzetközi szakkiállításra vagy vásárra is.

 

„A Design Terminál olyan vállalkozásokat bocsát útjára, akik valóban készen állnak a külpiacra lépésre. A Magyar Nemzeti Kereskedőház ezért örömmel támogatja a mentorprogramot” – fogalmazott Ducsai-Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatója. 

 

A program kiválasztáson alapul, de a bekerülő cégek számára teljes egészében ingyenes. Sőt, a résztvevők mentorálási díjban részesülnek, ami lehetővé teszi számukra, hogy a program során kizárólag induló vállalkozásukra fókuszáljanak.

 

A Design Terminál egyik korábbi mentoráltja, a Position designcég már a nemzetközi piacokon is ismert. “A kezdeti nehézségek után a Design Terminál programja adott számunkra személyre szabott válaszokat. Sokat lendített a külföldi eladásainkon, hogy fontos szakkiállításokra és vásárokra juthattunk ki vele” - mondta Simonfalvi Bence, alapító.

 

A mentorprogram jelentkezési határideje: 2015. november 11. 


Sajtóközlemény letöltése