Elmék és ritmusok ütköznek a Brain Bar Budapesten

Elmék és ritmusok ütköznek a Brain Bar Budapesten

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2015. június 1.

 

Korunk legelismertebb gondolkodói vitáznak technológia és ember viszonyáról június 4-6. között a Brain Bar Budapesten. A közeljövőnket érintő legizgalmasabb témákra a hazai progresszív zenei élet legelőremutatóbb stílusú előadói reflektálnak a Heineken Hungária Zrt. támogatásával. A több mint harminc zenei fellépő közt itt lesz a Hősök, az Anima Sound System, és az Uffalo Steez is.

 

A Brain Bar Budapest egy új, egyedülálló nemzetközi fesztivál, melyen a világ élvonalbeli gondolkodói – többek közt Niall Ferguson, Daniel Epstein, Richard Florida, Philip Zimbardo - ütköztetik véleményüket a technológiai fejlődés társadalmi hatásairól. A háromnapos vitafórumot különleges zenei és vizuális programok színesítik, a produkciókkal maguk a fellépők is reflektálnak a fesztivál jövőt feszegető kérdéseire.

 

A fesztivál nyitóblokkjában - GÉPEK VS EMBER – Ken Goldberg, a UC Berkeley robotika professzorának előadása a Hősök Akusztik és Ál Tamás vizuális művész közös szettjével indul el. Bupino zenél a jövő vállalkozásairól szóló blokkban Sara Davidson, a Hello Fearless alapítója, Philip Zimbardo, a Stanford University professzora, Pieter Levels sorozatvállalkozó, a Nomad List alapítója és Sugata Mitra, a TED nagydíját is elnyert oktatáskutató előadásaira reflektálva.  A fellépők között van továbbá a zenélés mellett játékokat fejlesztő IAMYANK, JumoDaddy, DJ Bootsie, valamint a budapesti underground élvonalába újra berobbant Amoeba is.

 

Az eseményt az első hazai elektronikus tánczenekar az Anima Sound System legújabb, spirituális témákat feldolgozó lemezével zárja (Gravitiy and Grace),  melyben közreműködik egy kántornő, egy a produkcióra összeállt kórus és egy orgonista.  

 

A három napos fesztivál Budapest belvárosában 12 különböző helyszínen, több mint 30 zenei fellépővel és számos interaktív műhellyel várja az érdeklődőket.

 

A Brain Bar Budapestre pedagógusok és diákok számára korlátozott számban, az OTP Bank támogatásával ingyenes belépést biztosítanak a fesztivál alapítói: a Design Terminál, a We Love Budapest, az Akvárium Klub és a HG Media. Az esemény főtámogatója a Magyar Telekom, a kiemelt nemzetközi előadók vendégül látásában közreműködik a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány.

 

A részletes programról és a jegyvásárlási lehetőségekről bővebb információt az esemény honlapján kaphatnak az érdeklődők.

 

Teaser videó: https://www.youtube.com/watch?v=G1ILFbHyecY&feature=youtu.be

 

Az eseményre a sajtóregisztrációkat a http://www.brainbarbudapest.hu/press-registration weboldalon keresztül várjuk június 2-ig.

 

Sajtókapcsolat: sajto@designterminal.hu

 


Sajtóközlemény letöltése Fotók letöltése