Díjazták a legjobb 3D-s terveket

Díjazták a legjobb 3D-s terveket

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2015. május 15.

 

Megnyitott az Akvárium klubban a régió legnagyobb 3D nyomtatással foglalkozó eseménye a Budapest 3D Printing Days, ahol tegnap este átadták a What-to-print-in-3D pályázat díjait is.

 

Harmadik alkalommal rendezte meg a Design Terminál a Budapest 3D Printing Days-t, azzal a céllal, hogy összehozza a régió 3D nyomtatási piacának szereplőit, a vállalkozásoktól a befektetőkig, és hogy a nagyközönség is megismerkedhessen a dinamikusan fejlődő technológiával. A nyitónapon kihirdették a Design Terminál és a 3D technológia ipari és orvosi alkalmazásával foglalkozó VARINEX Zrt. által kiírt 3D tervpályázat győzteseit. A legjobbnak járó White Cube díjat Lakos Dániel kapta, a LOGIPLACES kirakós játékával, aki egy MakerBot Replicator Mini 3D nyomtatóval, egy Prestigio tablettel, valamint egy 150 000 Ft értékű 3D nyomtatási szolgáltatással térhetett haza. A második helyezett Szabó Péter lett ’lilylamp’ generatív lámpa elnevezésű pályamunkájával. Harmadik helyezést ért el Wágner Ákos RATTLE - kísérleti ritmushangszerével. A szakmai zsűri különdíjban részesítette a JustAnatomy Kft. Francia bulldog fejének csont-ér rekonstrukciós modellje című pályamunkáját, melyet a legkomplexebb tervként értékelt.

A What-to-print-in-3D pályázat célja a 3D nyomtatás népszerűsítése és a technológiával elkészíthető tárgyak bemutatása és tervezőinek elismerése volt. Kiemelt szempontok voltak az újszerűség, eredetiség és a design. A legjobb 21 pályamű kinyomtatva megtekinthető a Budapest 3D Printing Days-en.

 

A változatos szakmai programok mellett az ingyenes rendezvényen most a nagyközönség is kipróbálhatja az új ipari forradalmat ígérő technológiát május 16-ig a budapesti Akvárium klubban.

 

További információ: http://3d.designterminal.hu/

Sajtókapcsolat: sajto@designterminal.hu


Sajtóközlemény letöltése