Szakmai befektető a Design Terminálnál

2016. 09. 01.

Szeptember 1-től új formában, magántulajdonú nonprofit szervezetként folytatja munkáját a Design Terminál. Az új intézmény - mely továbbra is szorosan együttműködik Magyarország Kormányával - nem csupán fenntartja, de tovább is fejleszti eddigi tevékenységét az üzleti és kulturális tehetséggondozás, a vállalkozói ökoszisztéma fejlesztése, új közösségi terek létrehozása és nemzetközi jó gyakorlatok hazai szervesítése területén.

Szeptember 1-től új formában, magántulajdonú nonprofit szervezetként folytatja munkáját a Design Terminál. Az új intézmény - mely továbbra is szorosan együttműködik Magyarország Kormányával - nem csupán fenntartja, de tovább is fejleszti eddigi tevékenységét.

Mi a Design Terminál?

A Design Terminál a magyar kreatívipar fejlesztésén dolgozó ügynökség. Célja, hogy a magas hozzáadott értéket előállító fiatal, tehetséges vállalkozók sikerrel érjék el a globális piacot. Ehhez mentorálást, nemzetközi bemutatkozást és befektetői kapcsolatokat biztosít partnereinek. A Design Terminál szolgáltatásai térítésmentesek. Az intézmény tevékenységét az Európai Bizottság 2014-ben az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért Díjjal ismerte el.

 

A cél - az intézmény mai tevékenységének alapjain - Európa egyik legjobb és legsokoldalúbb vállalkozásfejlesztő programjának életre hívása. Ehhez a Design Terminál szakmai befektetőt von be Csák János közgazdász-szociológus személyében, aki vezetőként és mentorként két évtizede foglalkozik üzleti tehetséggondozással.

 

Csák János

Közgazdász, szociológus végzettségű nagykövet, műfordító, szervezetirányítási, vezetőfejlesztési és stratégiai tanácsadó. A Bank of China közép-európai központjának és a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági tagja. 2011-14 között Magyarország nagykövete az Egyesült Királyságban. Pályája során számos vállalat igazgatóságának tagja (Európa, USA, Ausztrália), a MOL és a Westel korábbi elnöke, a CreditAnstalt Investment Bank igazgatóságának tagja. 1993-2000 között az Investel vezérigazgatója, 1994-től a Matáv pénzügyi igazgatója. 1996-ban a chicagói Ameritechnél treasury tanácsadó. 2004-9 között a Heti Válasz tulajdonosa. 2009-10-ben a washingtoni Heritage Foundation vendégkutatója a politikai gazdaságtan területén. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány felügyelőbizottságának tagja. 2003-ban megalapította a Széll Kálmán Alapítványt. 2010-ben a gazdaságban végzett munkája és társadalmi tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki. Felesége Márton Júlia, négy felnőtt gyermekük, és egy unokájuk van.