Befektetési mediáció

Befektetési mediáció

 

A Design Terminál szolgáltatásai 2015 januárjában befektetési mediációs tevékenységgel bővültek. A szolgáltatás célja, hogy felhívja a befektetők figyelmét arra, hogy a kreatívipar befektetésre alkalmas terület, az exportvezérelt kreatív vállalkozások figyelemreméltó hozamokat produkálhatnak. Az ágazat egyes szegmensei ugyanakkor sok szempontból sajátos logika szerint működnek, melynek megértéséhez iparági szakértelem szükséges. A Design Terminálban felhalmozódott tudás és tapasztalat segíthet a sikeres befektetések végrehajtásában.

 

Negyedéves kreatívipari gyorsjelentés

 

A konzultációs programunk és mentorprogramunk során évente több száz kreatívipari vállalkozással kerülünk kapcsolatba a digitális gazdaság, a termékdesign és az urbanisztika területéről, közülük legalább 100-120 céget pedig mélységében is alkalmunk van megismerni. Számos ígéretes, korai fázisú vállalkozással találkozunk, melyeknek tőkebevonásra van szükségük a továbbfejlődéshez. Minden negyedévben kiválasztunk közülük néhányat, akikről elemzést készítünk, feltérképezve azt, hogy alkalmasak-e befektetésre, milyen típusú befektetésre van szükségük, mik a cégek erősségei és mik a kockázataik. Az elemzést hozzáférhetővé tesszük a potenciális befektetők számára.

 

Design Terminal Angel Network

 

A jól működő kreatívipari ökoszisztéma nélkülözhetetlen eleme az aktív, értékes iparági tudással és tapasztalatokkal rendelkező angyalbefektetői réteg. A Design Terminál célja, hogy Angel Networkjével platformot teremtsen és közösséget építsen, hogy a tagok megoszthassák egymással sikertapasztalataikat vagy éppen kudarcaikat; hogy az angyalbefektetői hálózatban olyan javaslatok születhessenek, melyek fontos alapot szolgáltathatnak gazdaságpolitikai döntésekhez; és nem utolsós sorban, hogy a tagok ígéretes befektetői célpontokkal, nagy növekedéssel kecsegtető kreatívipari vállalkozásokkal találkozhassanak. A Design Terminal Angel Network célkitűzése továbbá, hogy minél több potenciális angyalbefektető számára tegye vonzóvá a szektort, és kapcsolatokat építsen külföldi angyalbefektetői hálózatokkal tudáscsere céljából.

 

Kontakt:

 

Ács Zoltán,

inkubációs vezető

acs.zoltan@designterminal.hu